Met dank aan onze sponsoren:

 De Verkeerde Wereld.png

Nieuwe evenwichtsbalk.

Donderdag 16 juli j.l. is de nieuwe evenwichtsbalk geplaatst. De oude was tijdens een storm geraakt door een houten bord en stond volledig uit het lood en bovendien was de balk gebroken.

Nieuwe evenwichtsbalk

20150717 123903


Harm-Jan van Schaik

voorzitter CDA Amsterdam, welkom op mijn weblog!

Op Marken naar de speeltuincid image001 jpg01CD52D9

Op Goede Vrijdag hebben we met de kinderen een bezoekje aan Marken gebracht. Mona Keijzer attendeerde me er terecht op dat ik niet in Marken maar op Marken ben geweest. Het blijft wennen dat de auto bij het begin van het dorp moet achterblijven, maar de wandeling zorgt er voor dat je alles wat beter in je op kunt nemen.

De kinderen bepaalden de route. Ze vonden het heel bijzonder dat hier vroeger delen konden overstromen en dat Marken een eiland is geweest. Finn snapte niet goed dat we in Amsterdam wonen. Hier kun je heerlijk spelen ook op straat. Mooi die beleving van een kind. Na het passeren van de NH kerk en het Trefpunt komen we bij een ander stukje Marken met jaren ‘70 bouw. Maar wat daar vooral in de smaak is gevallen is de speeltuin. Mooi om te zien dat actieve buurtbewoners een speeltuinvereniging vormen en ondersteund door de gemeente hier zorgen dat alle kinderen, ook die van ons, het prima naar hun zin kunnen hebben. Precies de juiste toestellen, vast door ouders met ervaring uitgezocht. Na het eten van een visje in de haven kunnen we weer huiswaarts Pasen tegemoet.

Posted 7th April by Harm-Jan van Schaik

Location: 1156 Marken, Nederland

(overgenomen van de weblog van Harm-Jan van Schaik)

 

 

Nieuwe speeltoestellen 2012

 

Zitdraaimolen:

DH500144 Stalen draaimolen 01

Vanwege een versleten lager, is de huidige draaimolen al een tijdje aan vervanging toe. Er is gekozen voor een zitdraaimolen waar de kinderen zonder hulp van buitenaf kunnen draaien. Voordeel van deze zitdraaimolen is verder dat de grond zo niet uitslijt en de kinderen met een goede steun in de rug er niet gemakkelijk uit kunnen vallen. Voor een afbeelding, zie foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dubbele schommel:schommel

Vanwege rot in het hout van de staanders en beschadigde en steeds los rakende zitjes, moet deze worden vervangen. Er is gekozen voor dezelfde leverancier als de enkele schommel die er direct naast staat zodat ze er ook hetzelfde uit zien. De enkele schommel behoudt uiteraard het kinderzitje.